UHAPŠEN PRINC! Odbegli aristokrata se krio na MALTI, a sad ga čeka 3 GODINE ZATVORA, evo kako su mu UŠLI U TRAG
Hapšenje, Foto: Profimedia

ŠOK!

UHAPŠEN PRINC! Odbegli aristokrata se krio na MALTI, a sad ga čeka 3 GODINE ZATVORA, evo kako su mu UŠLI U TRAG

Pol Filip od Rumunije sin je Karola Lambrina i Helene Henriete Nagavicine. Otac mu je bio stariji sin rumunskog kralja Karola II i Zizije Lambrino

Objavljeno:

Pol Filip od Rumunije, poznat i kao rumunski princ Paul uhapšen je na Malti, četiri godine nakon što je napustio Rumuniju nakon presude.

Pol Filip je 2020. godine, zajedno sa biznismenom Remusom Truicaom i nekoliko drugih biznismena, optužen za trgovinu uticajem, pranje novca i složene slučajeve podmićivanja između 2006. i 2013. godine. On je osuđen na tri godine i četiri meseca zatvora, ali nije uhapšen, jer nije bio u zemlji.

Prema navodima rumunskih medija, princa Paul je uhvaćen u jednom rizortu na Malti, a na osnovu evropskog naloga za hapšenje. Pre oko tri nedelje Francuska, u kojoj je boravio, je odbila da ga izruči Rumuniji. Nakon toga se princ uputio na odmor, a rumunska policija je, u saradnji sa vlastima Malte, saznala gde se on nalazi.

Princ je sada u pritvoru, a Rumunija će morati da dostavi dokumenta neophodna za njegovo izručenje.

Inače, Pol Filip od Rumunije sin je Karola Lambrina i Helene Henriete Nagavicine. Otac mu je bio stariji sin rumunskog kralja Karola II i Zizije Lambrino. Pol Filip tvrdi da je on, a ne Margareta od Rumunije, zakoniti poglavar kraljevske kuće Rumunije.

Bonus video:

05:05

BRZE VESTI 28.04.2024

(Espreso/Telegraf/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.